Slideshow image
Previous Next
Αρθροπλαστική
 
Βοσινάκης Ιωάννης
Ορθοπαιδικός Βόλος
 

Ο ιατρός έχει μεγάλη εμπειρία στην αρθροπλαστική όλων των αρθρώσεων περιλαμβανομένης και της αναθεώρησης αρθροπλαστικής.

Η αρθρίτιδα είναι συχνή σε άτομα άνω των 50 και μπορεί να αφορά όλες τις αρθρώσεις, μικρές και μεγάλες. Στα τελικά της στάδια προκαλεί σημαντικό πόνο, δυσκαμψία και περιορισμό των δραστηριοτήτων του ασθενούς. Η αρθροπλαστική (αντικατάσταση της φθαρμένης άρθρωσης με πρόθεση) μπορεί να προσφέρει μακροχρόνια βελτίωση ων συμπτωμάτων και της κινητικότητας διευκολύνοντας την ζωή του ασθενούς.

Αν και μπορεί να γίνει αρθροπλαστική σε αρθρώσεις όπως ο αγκώνας, η ποδοκνημική ή και μικρές αρθρώσεις των δακτύλων, οι αρθρώσεις που συχνότερα χρειάζονται και υποβάλλονται σε αρθροπλαστική είναι το ισχίο, το γόνατο και ο ώμος. Τα αποτελέσματα με τις νεότερες προθέσεις και τεχνικές είναι πολύ καλά και η διάρκεια ζωής των προθέσεων μπορεί να ξεπεράσει τα 15-20 έτη με την προϋπόθεση  της σωστής αρχικής τοποθέτησης.

Σε περιπτώσεις φθοράς με την πάροδο ετών ή αποτυχίας της αρθροπλαστικής για οποιαδήποτε αιτία, διενεργείται αναθεώρηση, δηλαδή αντικατάσταση της παλιάς αρθροπλαστικής με νέα. Η επέμβαση είναι δυσκολότερη και βαρύτερη αλλά όταν διενεργείται από εξιδεικευμένο χειρουργό, τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά.


 

 

 

 

 

 



ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 33, Βόλος, TK 38221 | 2421032750, 6942212969, ivossinakis@gmail.com